June 14, 2024, 11:57:46 am
Welcome, Guest. Please login or register
News:

Arturia Forums



Author Topic: Clicking/Popping - anyone ever find a solution?  (Read 3719 times)

jelibeli3

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: 0
Clicking/Popping - anyone ever find a solution?
« on: May 23, 2023, 10:42:37 pm »
I'm using the "dusty sub" preset on a track and there seems to be quite a bit of a click/pop at the attack of each note. It's driving me nuts! I noticed for some reason the issue disappears when I switch to Poly mode, but unfortunately I need to use Mono mode to do what I'm trying to achieve with this preset.

Has anyone had any luck tracking down what's causing these clicks? It's really obnoxious in this preset

LBH

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4.920
  • Karma: 261
Re: Clicking/Popping - anyone ever find a solution?
« Reply #1 on: May 24, 2023, 12:15:58 am »
Hello,

In this case i can suggest you try to disable OSC SYNC for all 6 operators.
Doing this can change the sound a lot in other sounds.

I think the OSC SYNC can and should be improved.
« Last Edit: May 24, 2023, 12:25:25 am by LBH »

jelibeli3

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: 0
Re: Clicking/Popping - anyone ever find a solution?
« Reply #2 on: May 24, 2023, 01:02:29 am »
That worked!! Thanks so much

LBH

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4.920
  • Karma: 261
Re: Clicking/Popping - anyone ever find a solution?
« Reply #3 on: May 24, 2023, 05:35:44 pm »
That worked!! Thanks so much
Your welcome.

 

Carbonate design by Bloc
SMF 2.0.17 | SMF © 2019, Simple Machines