July 15, 2024, 12:47:07 pm
Welcome, Guest. Please login or register
News:

Arturia Forums



Author Topic: Analog Lab won't start in Windows 7 64bit  (Read 5853 times)

skione

  • Apprentice
  • Apprentice
  • *
  • Posts: 3
  • Karma: 0
Analog Lab won't start in Windows 7 64bit
« on: February 08, 2012, 06:44:46 pm »
I have attempted to contact support and about 45 days ago my request was "escalated" but still no response.

I have the V Collection 2 and all the synths work except Analog Lab. If i start it, loads the splash screen and then the icon just sits on the task bar with no UI present. I was able to reproduce the problem on 2 Win7/64 PCs.

I was wondering if anyone else had and solved this problem.

Koshdukai

  • Beta-testers
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 651
  • Karma: 30
Re: Analog Lab won't start in Windows 7 64bit
« Reply #1 on: February 08, 2012, 08:58:31 pm »
I have the same setup (w7 64bit, V-Colllection w/ A.Lab) and have no issues... are you using the latest version ?

Is this only as standalone or also as plug-in?

skione

  • Apprentice
  • Apprentice
  • *
  • Posts: 3
  • Karma: 0
Re: Analog Lab won't start in Windows 7 64bit
« Reply #2 on: February 08, 2012, 09:01:21 pm »
Either way it won't load properly but I was talking specifically about stand alone.

The one other detail is that my machine is a member of a Domain, and I am wondering if that has something to do with it.

Edit: Yes I am using the latest version

Zip oLeighter

  • Apprentice
  • Apprentice
  • *
  • Posts: 37
  • Karma: 2
Re: Analog Lab won't start in Windows 7 64bit
« Reply #3 on: February 20, 2012, 05:58:23 pm »
I can run as standalone, but when I try to load as a VST in Reaper it crashes the VST host part of Reaper.

Update: I can run in 32 bit Reaper OK. The problem  is only when running 64 bit reaper and using the bridging ability to run 32 bit Analog Factory.
« Last Edit: February 28, 2012, 08:38:25 pm by Zip oLeighter »

skione

  • Apprentice
  • Apprentice
  • *
  • Posts: 3
  • Karma: 0
Re: Analog Lab won't start in Windows 7 64bit
« Reply #4 on: February 29, 2012, 06:11:03 pm »
So I finally got resolution on this.

I had to uninstall the product, then delete this folder:

C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Arturia\Analog Laboratory\

Then re-install all the latest versions. It is just a shame it took so long to get this issue from them.

Zip oLeighter

  • Apprentice
  • Apprentice
  • *
  • Posts: 37
  • Karma: 2
Re: Analog Lab won't start in Windows 7 64bit
« Reply #5 on: July 15, 2012, 12:12:50 am »
32 bit Analog Lab v1.3.0 now works in 64 bit Reaper versiion 4.22 64 bit.

 

Carbonate design by Bloc
SMF 2.0.17 | SMF © 2019, Simple Machines