May 20, 2024, 04:32:16 am
Welcome, Guest. Please login or register
News:

Arturia Forums



Author Topic: ARP / poly mode question  (Read 704 times)

Jameslondon74

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 29
  • Karma: 0
ARP / poly mode question
« on: March 01, 2023, 06:39:15 pm »
Hi all.

Is it correct that when I use the arp in poly mode, the chord I play doesnít strictly play immediately, the keystep pro plays the first pulse as a single note and THEN the chord?

Thatís whatís happening on my machine and it seems weird.

Thanks

Maruity

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Karma: 0
    • waffle game
Re: ARP / poly mode question
« Reply #1 on: March 16, 2023, 09:21:12 am »
I have met pahri this situation. I use arp in polyphonic mode, the chord I play doesn't play immediately, the keystep pro pulses first as a single note and then the chord

6GTUdsOwOA

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 3
  • Karma: 0
Re: ARP / poly mode question
« Reply #2 on: April 19, 2023, 11:02:18 pm »
I noticed the behavior you described in chord mode when researching another arp issue.

If you set your arp mode to up and play a chord (doesn't really matter which one) example does the first note play twice?

For example, when I play a C major chord (C3,E3,G3) I will get E3,E3,G3,C3.  After that it will play as expected.

This behavior occurs probably 75% of the time.  It happens in all of the arp modes except perhaps order and random (harder to tell in random).

Do you see this as well?

 

Carbonate design by Bloc
SMF 2.0.17 | SMF © 2019, Simple Machines