June 01, 2023, 07:21:55 am
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email
News:

Arturia Forums




Post reply

Warning: this topic has not been posted in for at least 120 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.
Name:
Email:
Subject:
Message icon:

Verification:
Type the letters shown in the picture
Listen to the letters / Request another image

Type the letters shown in the picture:
Write arturia backwards, without uppercase:

shortcuts: hit alt+s to submit/post or alt+p to preview


Topic Summary

Posted by: Razzia
« on: June 17, 2019, 03:57:07 pm »

I can't say I've specifically tested it with all my softsynths, but this is the first time I've ever noticed it with any synth. In several years I'd have to have noticed this at least once or twice if it were happening. I'll have to specifically check if anything else does this.

And yeah, my Pigments is current, unless it's been updated in the last 2 days or so
Posted by: LBH
« on: June 15, 2019, 04:23:50 pm »

I does'nt do this in my DAW on Windows 10.
It could be DAW specific or a setting in your DAW.
Are you sure you only have this behavior with Pigments? If so are your Pigments fully updated?
Posted by: Razzia
« on: June 15, 2019, 01:28:11 am »

In other words, if you are playing Pigments with a midi controller and you hit stop on your DAW's transport it cuts off whatever note you were pressing down. It's a small thing but kind of an annoying behavior, and could be inconvenient in certain live scenarios.

I've checked that it works this way in both VST2 and VST3

Using Ableton Live 10.1, Windows 10.
Carbonate design by Bloc
SMF 2.0.17 | SMF © 2019, Simple Machines